Dr. P.J.P. Kuijer

Dr. P.J.P. Kuijer volgde zijn opleiding tot cardioloog in het toenmalige Academische Ziekenhuis te Utrecht. In 1986 promoveerde hij met een onderzoek naar de effecten van een geïsoleerde extrasystole op de relaxatie krachten van het hart (postextrasystolische potentiatie). Dit onderwerp (de gevolgen van al dan niet afwijkende elektrische activatie op de mechanische prestatie van het hart) loopt als een rode draad door zijn aandachts-focus in zijn verdere professionele leven.

Van 1991 – 1993 was hij verbonden als docent aan de opleiding CCU/Intensive Care van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Tot op heden is hij als docent verbonden aan het Huisartsen Instituut van het Academisch Ziekenhuis in Nijmegen.

In zijn werkzame periode als klinische cardioloog (Academisch Ziekenhuis Utrecht, Ziekenhuis Berg en Bosch, Ziekenhuis Bernhoven) heeft hij zich altijd intensief bezig gehouden met de opleiding van hartfunctielaboranten, verpleegkundigen, art-assistenten en huisartsen. De nadruk lag hierbij op het belang van klinische elektrocardiografie in de setting van acute coronaire syndromen, hartfalen en secundaire preventie.

Vanaf medio 2012 is hij verbonden als medisch directeur bij Fysiologic ECG Services B.V.  Zijn werkzaamheden bestaan uit kwaliteitsbewaking (ECG’s; Holters; Eventrecordings), analyse van complexe registraties, opleiding van analisten; advisering inzake innovaties en mede-opzetten Fysiologic Learnings.